De voordelen van de New Generation Parasailor

Door de symbiose tussen zeil en vleugel wordt het varen op alle ruime en diepe koersen ineens heel veel makkelijker en biedt het vele voordelen. Door de windstroming door het zeil is er geen turbulentie om de zijlijken. Met de vleugel als zeillat blijft de Parasailor uit zichzelf gevuld staan. Door de lift is de boot beter bestuurbaar. Zonder boom gevaren kun je veilig uit de kuip gijpen zonder naar het voordek te hoeven. Met de Easysnuffer kan de Parasailor altijd makkelijk en veilig geborgen worden. Kortom, eindelijk een zeil dat voor ú werkt in plaats van andersom!

Door zijn uitgekiende ontwerp biedt de New Generation Parasailor meerdere voordelen.

  • Geen boom nodig
  • Meer stabiliteit
  • Minder rollen
  • Vlagendemping
  • Door brede inzetbaarheid minder nodig zeil te wisselen
  • Door lift ligt de boot meer rechtop
  • Minder noodzaak tot trimmen
Voordelen-new-generation-parasailor

Meer performance

De uitstekende prestaties van de New Generation Parasailor zijn te danken aan zijn hybride vleugel en voor de stroming geoptimaliseerde zeilvorm. Hij levert meer voortstuwing en springt al bij nog minder wind dan zijn voorloper, de klassieke Parasailor, aan. Al bij 2-3 knopen ware wind komt de New Generation Parasailor in actie; dus nog meer zeilplezier.

De Parasailor biedt als eerste zeil de mogelijkheid om met uitstekende prestaties slechts 1 zeil te gebruiken waar vroeger een aparte spinnaker en gennaker nodig waren. De Parasailor is overal inzetbaar tussen 70 en 180 graden windinval! Lees meer hierover op de pagina over de werking van de Parasailor.

Voordelen veiligheid en comfort

Veiligheid en comfort

Hoe minder de boot rolt en giert, hoe comfortabeleren veiliger u vaart. Door de lift van de vleugel ligt de boot mooi recht en luister goed naar het roer. Door de combinatie van de stijfheid van de vleugel en het ontbreken van wervelingen om de zijlijken staat de Parasailor als een huis en hoeft u minder te trimmen.

De opening in het zeil doet dienst als overdrukventiel bij windvlagen met een rustiger vaart, een groter vaarcomfort en meer veiligheid tot gevolg. Door het design van de hybride vleugel kan de New Generation Parasailor nog makkelijker geborgen worden, zodat u deze snel kunt wegnemen als het weer omslaat.

Voordelen in vormstabiliteit

Vormstabilititeit

Bij gelijkblijvende spreiding van de zijlijken, biedt de nieuwe vleugel de New Generation Parasailor meer lift en meer vormstabiliteit met een nog stabielere vaart tot gevolg.

Als een zachte zeillat spreidt de vleugel de zijlijken van de Parasailor actief. Omdat er ook geen wervelingen om de zijlijken zijn, behoudt de Parasailor makkelijk en lang zijn juiste vorm.

Nieuwsgierig naar wat een New Generation Parasailor voor uw jacht kost? Vraag vrijblijvend een offerte aan.