Getuigenissen en tevreden klanten

“Voor mij is de Parasailor nog steeds de beste koop voor ons rondje Atlantic geweest. Ik voel mij daar echt veilig bij. Van de Azoren naar Brest hebben we hem 5 dagen non-stop op gehad. Heerlijk!”

Pauli en Tjebbe Kleijn, Spirit 41

“Toen wij bij 25 knopen wind uit NW onder alleen Parasailor door de Straat van Messina vlogen, stelde ik aan Barbara voor om het grootzeil maar onder dek te verstouwen. We hadden de hele weg toch alleen maar de Parasailor gebruikt. Inmiddels zijn wij er heilig van overtuigd dat op toercatamarans op zowel kortere als langere trajecten de Parasailor onontbeerlijk is. Hij is makkelijk te zetten, makkelijk te bergen en met zijn zelftrimmende karakter zeer vergevingsgezind bij winddraaiingen. Zonder problemen trimden we de Parasailor tot 60 graden aan de wind bij 25 knopen wind en voeren zo bij draaiende winden prachtig door de Straat.”

Rick & Barbara Heinen, Fountaine Pajot Orana 44

“De Parasailor is ons lievelingszeil! 9 knopen vaart met 188 m² – een superzeil. Je kan rustig van de reis genieten, de Parasailor houdt je op koers. Het is gewoon een belevenis om met de Parasailor te varen.”

Angelika en Uwe, Beneteau Oceanis 50

“Dit zeil lijkt verdomd robuust te zijn – wij hadden het staan in 30 knopen schijnbare wind toen er in een sterkere vlaag van 45 knopen een schoot losschoot aan boord. De schade aan het zeil was zeer beperkt en ik bemerkte deze ook pas de volgende dag. Zeil geborgen, scheurtje geplakt en meteen weer 2 dagen onafgebroken met Parasailor gevaren.”

Matt Steadman, Privilege 495

“Wij van de Hanseatische Yachtschule gebruiken de Parasailor al sinds 2006 in onze opleidingen en tijdens onze tochten. Het gemak van hanteren en zijn rustige eigenschappen maken de Parasailor ideaal voor kleine bemanningen. Een zeer zinvol alternatief voor spinnakers.”

Peter Herdan, hoofd opleidingen Hanseatische Yachtschule

“Op de 6e dag zetten we de Parasailor en hadden het geluk deze vervolgens 9 dagen ononderbroken te kunnen zeilen. Daarbij bereikten we in 5 etmalen een dagafstand van meer dan 200 NM. Op de 15e dag we ons door de passage van een buienfront met winden boven de 30 knopen genoodzaakt de Parasailor te bergen en met de ‘normale’ zeilen het, inmiddels korte, laatste stukje van de reis taf te maken.”

Wolfgang Grünheid, Bavaria 46

“De spi, onze nieuwe Parasailor werd gehesen. Jean Lou, onze ingehuurde schipper, had vooraf betoogd dat een catamaran onder spinnaker voor de wind niet vooruit komt. De Parasailor werd geïnstalleerd en moest nog even getweaked worden. Jean Lou keek één keer, mompelde “dat werkt nooit” en ging ongeïnteresseerd terug in zijn hut. Na een hele dag en nacht hing de Parasailor nog steeds gehesen en surften we met wind uit 160 ° met 11 knopen stressloos en comfortabel de golven af, alsof we op rails liepen. De investering in dit zeil heeft zich inderdaad geloond en we kunnen Bobby Schenk, de bekende Duitse zeiler, alleen maar gelijk geven: nooit meer zonder Parasailor! En zie, ook Jean Lou was overtuigd en heeft zijn mening geheel herzien.”

Heidi en Robert, Nautitech 44

“We konden onze nieuwe Parasailor op onze tocht van Pula (Kroatië) naar Istanbul en terug op meerdere dagen tussen de 5 en 7 uur non-stop inzetten. Een geweldige belevenis!”

Renate en Stefan, Lagoon 410 S2

“Een zeil voor alle zeilgebieden! Aangezien wij slechts met zijn tweeën zeilen, is voor ons gemak bij het hanteren van onze zeilen cruciaal. Des te betekenisvoller is het, dat het de Parasailor is die ons veilig om Kaap Hoorn gebracht heeft. Wij varen hem zonder spi-boom en hij laat zich zonder problemen binnen de kortste tijd zetten en bergen. Simpelweg fantastisch!

Nana Wegner en Andreas Wester, Etap 38i

“Tijdens mijn oceaanoversteek had ik mijn Parasailor meer dan een week staan, zonder hem te bergen. Ik hou van mijn Parasailor. Hij maakt zijn beloften waar.”

Mike Harker, Hunter 49

“Wij zetten de Parasailor wanneer het maar kan, dat wil zeggen, als de wind achterlijk uit een hoek tussen 120 en 240 graden komt. Bij slechts 5 knopen wind staat het zeil al en maken we 2,5 tot 3,5 knopen vaart. Dat zijn hele behoorlijke waarden voor een uitgesproken toerjacht. Als het dan eens flink waait, zo tot 20 knopen, dan springt het log ook rustig naar de 8 tot 9 knopen.

Goed om te noemen is ook een ander kenmerk van de Parasailor; vanwege de belading voor onze lange reis is ons voorschip nogal zwaar. De Parasailor ontlast merkbaar de boeg en trekt deze uit de golven omhoog. Wij hebben de Parasailor tot 22 knopen wind laten staan, pas bij nog meer wind gaat hij er af. De manoeuvres met de reusachtige Parasailor vaar ik, terwijl Ralf het voorschip controleert, het zeil dus. Voor het zetten of bergen start ik de motor en zoek een gunstige koers, waar een zekere harmonie tussen golven en wind is, zodat het schip zo rustig mogelijk ligt. Dan bedient Ralf de slurf. We zijn tenslotte maar met zijn tweeën, maar als je dan de manoeuvres rustig uitvoert geeft het nooit problemen en loopt alles gladjes.”

Eva & Rolf, Sunbeam 39

“De Parasailor was op de oversteek naar Antigua vaak dag en nacht gehesen; iedereen aan boord was erg onder de indruk van het zeil. Zonder Parasailor hadden we er zeker enkele dagen langer over gedaan. Verrassend was in het bijzonder hoe stabiel de Parasailor bij ruime winden stond, zodat we vaak ook ’s nachts liever met de Parasailor voeren dan met de genua. De laatste dagen voeren we voor de wind en was sowieso de Parasailor continu ons enige zeil.”

Sylvia & Org, Dixon 59 One Off

“Wij hebben voor de ARC onze Parasailor gekocht. Hoewel we pas vlak voor de start bestelden, werd het zeil keurig op tijd geleverd en liep ook de instructie van onze ARC-crew vlekkeloos. Tijdens de oversteek hebben we de Parasailor het grootste deel van de tijd gevaren. Super, zo stabiel als dit zeil stond – onze Dufour 525 ging in de 25 knopen passaatwind van achteren haast niet rollen. Na de ARC ging onze crew van boord en zijn wij samen verder de Oostkust van de VS langsgezeild. Ook met zijn tweeën hebben we de Parasailor vaak en met plezier gebruikt, want het zeil is enorm makkelijk te hanteren en schenkt gewoon heel veel plezier!”

Amelie & Christoph Petri, Dufour 525

“We hesen onze Parasailor en zeilden langs de Canarische Eilanden met 9 tot 8 kopen snelheid, af en toe zelfs 12,5 knoop en dat alles in heerlijke rust. Afgaand op het lachende gezicht van onze schipper, een zeer ervaren spinnaker zeiler, heeft dit zeil onze verwachtingen overtroffen.”

Anders Lagerberg, Farr 56

“We hadden 22 knopen achterlijke wind en de Parasailor heeft zich simpelweg groots gedragen. Mijn jacht, gematigde langkieler uit de 80-er jaren, weegt 18 ton en werd binnen een minuut op rompsnelheid gebracht. Geen rollen, geen gieren en geen onrustig gevoel – het zeil stond als een huis.”

Jürgen, Roberts 44

“Tijdens de oversteek van Sardinië naar Menorca heb ik mijn nieuwe Parasailor zo’n 60% van de tijd gebruikt. Het verraste me oprecht hoe eenvoudig het zeil te trimmen was, ook ’s nachts. Tot nu toe ben ik tevreden met mijn investering en ik ben er van overtuigd dat de Parasailor mij de voortstuwing geven zal die ik nodig heb voor mijn oversteken van de Atlantische en Stille Oceaan.”

Joao Lima, Lagoon 420

“Zelfs bij volle vaart met de Parasailor functioneert mijn onboard filmstudio perfect. Zeilen met de wind zonder moeite en problemen, dat is voor ons de Parasailor.

Rolf Versen

“De Parasailor is vanochtend gehesen en staat sindsdien onafgebroken. Onze vaart heeft zich zowel qua snelheid als comfort verbetert. Wij varen vanaf nu alleen nog maar met de Parasailor. Dit nieuwe zeil is prachtig en heeft uitstekende manieren.”

Centurion II, Beneteau 50