Veelgestelde vragen over de Parasailor

Nee, u heeft geen spinnakerboom nodig om met de Parasailor te varen. Onze klanten zijn vooral koppels en varen de Parasailor met 4 schoten en zonder, of met een gereefd grootzeil. Zo dekt het grootzeil de Parasailor niet af en is er nog meer rust aan boord. Mocht u een boom hebben, kunt u deze op blauw water inzetten om de stabiliteit van de Parasailor nóg beter over te brengen op de boot. Op catamarans heeft u nooit een boom nodig vanwege de twee rompen.
Lees meer over het gebruik van de Parasailor.

Niet, de vleugel is optimaal en vast met het zeil vernaaid en hoeft niet bediend of aangepast te worden.

Jazeker, uitstekend zelfs! Zowel met een stuurautomaat (liefst op wind ingesteld) als een windvaan kunt u de Parasailor perfect varen. Omdat de Parasailor niet continu getrimd hoeft te worden, kunt u al zeilend ontspannen en rustig een broodje eten, op de kaart kijken of de kinderen vermaken.  Schoten in de selftailers en met losse handen genieten.

Natuurlijk! Indien u aan de wedstrijd deelneemt, dient u het gebruik van de Parasailor wel te melden. U zult merken dat de voornamelijk op de passaatroute uw belangrijkste, zoniet enige gebruikte zeil wordt. Belangrijk voordeel is dat in tegenstelling tot andere spinnakers en gennakers, de Parasailor de overkant wel héél haalt. Vele andere zeilen gaan stuk in de tropische buien die u zult tegenkomen. Voor meer informatie verwijzen we graag naar de ervaringen van Bobby Schenk, die zijn Parasailor tot 40 knopen wind heeft laten staan.

Als u maximaal van de voordelen van de Parasailor wilt genieten, vaart u er anders mee dan met een klassieke spi. Geen boom, geen grootzeil, bergen met de snuffel en varen op de Autopilot zijn zaken die u niet leert bij het varen met een ouderwetse spinnaker. Maar daarmee wordt het leven onder Parasailor nou juist extra makkelijk en ontspannen. En geen zorgen, wij komen bij u aan boord om u alles uit te leggen.

In tegenstelling tot een gewone spinnaker of gennaker zit er in de Parasailor een complexe vleugel verwerkt. Dit kost 4 keer zo veel materiaal en 2 keer zoveel arbeid. De Parasailor wordt daarnaast niet in Azië, maar in de EU geproduceerd van de hoogste kwaliteit materialen. Dat vraagt een grotere investering als u kiest voor de Parasailor in plaats van een standaard zeil.
Maar.. u krijgt de functionaliteit van zowel een spi- als gennaker in één zeil en belangrijker nog: u krijgt meer comfort, gemak, veiligheid, flexibiliteit én service. U wilt toch ook zulke ervaringen?

U krijgt dus met de Parasailor méér gemak, méér kwaliteit, méér veiligheid, méér service tegen een zeer billijke meerprijs ten opzichte van de traditionele zeilen. De keus is aan u…of lees nogmaals de mini test Parasailor Waterkampioen 2015 en laat u door professionals overtuigen of door de gebruikerservaringen en aanbevelingen van medezeilers.