Voordelen-new-generation-parasailor

De New Generation Parasailor

Een revolutie op het gebied van zeilen!

Sinds 2003 is de ISTEC Parasailor steeds geliefder geworden onder toerzeilers. Met zijn winddrukgevulde vleugel vervangt hij zowel de spinnaker als gennaker aan boord. De New Generation Parasailor kan makkelijk met zijn tweeën of zelfs alleen gevaren worden. Je kunt de Parasailor varen zonder spinnakerboom wat het eenvoudiger maakt in gebruik.

new-generation-Parasailor-hybride-vleugel

Parasailor: het beste nog beter!

De New Generation Parasailor is een waardig opvolger van de klassieke Parasailor. ISTEC’s kennis van gevleugelde zeilen, meer dan 15 jaar ervaring en duizenden verkochte Parasailors staan aan de basis van nog meer zeilplezier op basis van de nieuwste aerodynamische inzichten.

Belangrijkste verschil met de ‘klassieke’ Parasailor is de vernieuwde hybride vleugel. Aan deze vleugel heeft de verbeterde Parasailor zijn extra voordelen te danken. De vleugel is compacter geworden waardoor het zeil makkelijker is op te bergen. Doordat de nieuwe vleugel minder ver naar voren uitsteekt wordt de  de welving- en aanstromingshoek vergoot. En dat komt weer ten goede aan de lift en de vormstabilteit.

Lees hier meer over de techniek van de vleugel.

Bart, Kim en Liz zeilen in 26 dagen van Tenerife naar Suriname over de Atlantische Oceaan. Tijdens deze overtocht testen ze de New Parasailor en geven tegelijk een mooi inzicht in het gebruik ervan.

00:00 Intro
00:33 What is the best set up?
00:59 Set up the sail!
03:18 Mistake setting it up
04:04 There she goes!!
05:28 How does it work
07:17 Sail trim
08:10 Barber hauler
09:21 Gybing
10:50 Taking her down
11:52 Review